EN
Főoldal > Sajtóközlemények >

Az MNB engedélyezte a Buda-Cash állomány-átruházási szerződést

2016. szeptember 9., Budapest – Az MNB jóváhagyta a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. és az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt-t (a továbbiakban NHB Bank) között aláírt állomány-átruházási szerződést. Ez a határozat teszi lehetővé, hogy elinduljon az állomány-átruházási folyamat, amelyről első lépésként a Buda-Cash Zrt. „f.a.” felszámolója levélben értesíti az ügyfeleket. Az NHB Bank felkészült az ügyfelek adatainak és befektetési eszközeinek a fogadására, ügyfélszolgálata mellett országosan mintegy 160 ügynöki munkatárs segíti majd az adminisztrációs folyamatot, illetve online ügyfélszolgálati segítséget is biztosítanak.

Az NHB Bank megkapta az MNB határozatát az állomány-átruházási szerződés jóváhagyásáról, amelyet a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft-vel kötött, miután megnyerte a nyilvánosan meghirdetett pályázatot (2016.02.26.). Az NHB Bank készen áll a pályázati kiírásban szereplő összes befektetési eszköztípus kereskedésére és az ügyfelek fogadására, illetve az alábbiakban kívánja tájékoztatni a Buda-Cash ügyfeleit a folyamatról és teendőikről

Az MNB határozat megszületése után 15 napon belül az ügyfelek megkapják a folyamatról a Buda-Cash Zrt. „f.a.” felszámolójának a levelét, amelyre annak átvételétől számított 30 napon belül reagálhatnak. Ez az adminisztratív folyamat 60 napot vesz igénybe, és ennek a lezárulása után történhet csak meg a tényleges állomány-átruházás. Az NHB Bank minden szükséges előkészítést megtett annak érdekében, hogy ez a technikai-adminisztratív folyamat néhány nap alatt megvalósuljon.

Az előzőekben említett törvényi előírások alapján az állomány-átruházás lebonyolítása 2 hónap alatt történhet meg, amely idő alatt a Felszámolótól az NHB Bank nyilvántartásába átkerülnek az érintett ügyfelek. Az átadott ügyfelek beazonosítása és az új szerződések megkötése a pályázati anyagnak megfelelően 4 hónap alatt valósul meg, és e folyamat teszi lehetővé, hogy az ügyfelek rendelkezhessenek a befektetési eszközeikkel.

Drabik Zsolt, az NHB Bank vezérigazgatója elmondta, hogy az állomány-átruházás első szakaszában a bank az ügyfelek beazonosítását végezheti el. Ez egy extrém ügyfélszolgálati helyzet, mert rövid idő alatt kell nagyszámú ügyféllel felvenni a kapcsolatot, ezért a banki ügyfélszolgálat mellett országos lefedettséget biztosító ügynökhálózat munkatársainak segítségét is igénybe vehetik a befektetők. A bank a saját honlapján az ügyfelek számára létrehozott egy regisztrációs felületet, amely meggyorsítja és megkönnyíti az ügyfelek ügyintézését, időpontot foglalhatnak, illetve segítséget kérhetnek.

Az állomány-átruházás folyamatának lezárulásával az ügyfeleknek az NHB Banknál megnyitott új befektetési számláira kerülnek a Felszámoló által fellelt pénz- és pénzügyi eszközeik. Az NHB Bank befektetési szolgáltató üzletága felkészült a pályázati kiírásban szereplő több száz különböző befektetési eszköz befogadására, illetve az ügyfelek rendelkezése alapján a kereskedésükre. A befektetők számára folyamatos (8-tól 22-óráig tartó időintervallumban) likviditás-menedzselést biztosítanak az NHB Bank üzletkötői.

Az NHB Bank a Buda-Cash ügyfeleket folyamatosan tájékoztatja az aktuális információkról a bank honlapján és az üzletszabályzatában (www.nhbbank.hu;, a https://www.nhbbank.hu/tozsde/uzletszabalyzat.1), valamint az ügynöki partnereinek online felületein.

Az NHB Bank ügynökcég partnerei mintegy 160 munkatárssal segítik az állomány-átruházásban érintett befektetőket az ügyintézésükben, és elérhetőek az ország minden régiójában. Kiemelt ügynökpartnerek: MPK Magyar Pénzügyi Közvetítő Zrt., Brokerpool Kft., Tersus Plan Kft.

További információ:

NHB Bank Zrt.

sajto@nhbbank.hu

Árfolyamok
Valuta
Deviza
PénznemVételEladás
USD269,42286,08
EUR305,16324,04
GBP357,83379,97
CHF268,35284,95
PénznemVételEladás
USD275,52281,08
EUR311,26317,54
GBP365,26372,64
CHF274,18279,72

A deviza árfolyamok minden munkanap 14:00 és 14:30 között frissülnek

Átváltás

HUF