EN
Főoldal > Sajtóközlemények >

TÁJÉKOZTATÓ A BUDA-CASH ZRT. "FA" ÜGYFÉLÁLLOMÁNY ÁTRUHÁZÁSÁRÓL.

TÁJÉKOZTATÁS

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. szerződhet a Buda-Cash Zrt. „f.a.” ügyfélállomány-átruházására

Az állomány-átruházás érvényességéhez az MNB jóváhagyása szükséges.

Az NHB Bank felkészült a hazai és nemzetközi eszközállomány átvételére és kezelésére

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. arról értesítette az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt-t (a továbbiakban NHB Bank), hogy a Buda-Cash Zrt. „f.a.” állomány-átruházásra kiírt pályázatát megnyerte. Az NHB Bank 2016. február 18-án nyújtotta be a pályázati anyagát.

Az NHB Bank felkészült a Buda-Cash ügyfelek eszközállományának fogadására, és az ügyfelek tranzakcióinak kezelésére. Az állomány-átruházási szerződést az NHB Bank a pályázati kiírás szerint megköti a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.–vel, azaz a Buda-Cash felszámolójával, és ezt a szerződést jóváhagyásra be kell nyújtania az MNB-nek. A vonatkozó engedély megszerzését követően indulhat el az a folyamat, melynek eredményeként az érintett állomány ténylegesen az NHB Bank és ezáltal az ügyfelek rendelkezésére állhat. Az NHB Bank ezen folyamatok időbeni alakulásáról, az ügyintézés részleteiről, valamint az állomány-átruházás elindulásának tényleges időpontjáról is tájékoztatja majd az ügyfeleket.

Az NHB Bank célja, hogy az ügyfelek a lehető legrövidebb időn belül ismét rendelkezhessenek a felszámoló által kiadott befektetési eszközeik felett, és az egy éves kényszerszünet után ismét hatékony és sikeres befektetési döntéseket hozhassanak.


Az NHB Bank, hasonlóan más hazai befektetési szolgáltatókhoz a saját képviseletei és bankfiókjai mellett közvetítők révén is országos elérést biztosít majd az ügyfeleknek az ügyintézés megkönnyítésére, kiemelt célja, hogy az ügyfelek kiszolgálását a lehetős leggyorsabban bonyolítsa le.


Az NHB Bank, mint a hazai banki piac dinamikusan növekvő szereplője felkészült arra, hogy befogadja a Buda-Cash, piaci átlagnál szélesebb eszközállományát. Az NHB Bank rendelkezik a Budapesti Értéktőzsdén kereskedési joggal, és a hazai értékpapírpiac mellett a nemzetközi termékek elérését is biztosítja majd az ügyfeleknek.


Az NHB Bank a vezető forgalmazója az Access Befektetési alapoknak is, amely alapok forgalmazása a Buda-Cash felszámolása miatt közel egy éves kényszerszünet után február 22-től újraindultak. Részletes információt az alapkezelő honlapján találnak az ügyfelek (www.access.hu).


Az NHB Bank a www.nhbbank.hu honlapon is folyamatosan tájékoztatja a Buda-Cash volt ügyfeleit az állomány-átruházás várható folyamatáról, az ügyintézés aktuális részleteiről.


Drabik Zsolt

Vezérigazgató

Budapest, 2016. február 26.

Árfolyamok
Valuta
Deviza
PénznemVételEladás
USD269,42286,08
EUR305,16324,04
GBP357,83379,97
CHF268,35284,95
PénznemVételEladás
USD275,52281,08
EUR311,26317,54
GBP365,26372,64
CHF274,18279,72

A deviza árfolyamok minden munkanap 14:00 és 14:30 között frissülnek

Átváltás

HUF