EN
Főoldal > Betétek > Egyedi betéti kondíciók

Egyedi betéti kondíciók

1. Termékleírás

A betét - a hitelintézeteknél elhelyezett pénz, amely után a hitelintézet kamatot fizet, és az elhelyezett pénzösszeget, valamint a kamatot a hitelintézet a szerződési feltételek szerint köteles visszafizetni.

  • A lekötött betétekre az összeg nagyságától és a futamidőtől függően eltérő kamatokat kínálunk.
  • A betéti szerződés köthető egy adott összeg egyszeri meghatározott időtartamra szóló elhelyezésére, vagy lehet automatikusan ismétlődő azonos időtartamra szóló folyamatos lekötésre vonatkozó megbízás is. A kamat tőkésíthető, vagy más számlára átvezethető.

2. Célja és előnyei

  • A treasury betéti megállapodás a jelentősebb megtakarítással rendelkező ügyfelek likviditás- és befektetés kezelésére szolgáló termék.
  • A betétek legfőbb előnyét a biztonság és a kiszámíthatóság jelenti. A Betétben elhelyezett összeget és a megállapodott kamatot az ügyfél megkapja a lejártakor, amennyiben nem mondja fel a betétet a lejárat előtt.
  • A termék piaci kockázatokat nem hordoz (ha az Ügyfél lejárat előtt nem töri fel betétjét), az Ügyfél számára előre ismert a Betét kamata.
  • 30 millió HUF (vagy annak megfelelő EUR, USD) feletti összeg lekötése esetén Bankunk egyedi kamatot kínál.

3. Kockázati típusok értékelése:

1. Devizakockázat alacsony.
2. Visszafizetési kockázat alacsony, mert előállhat az adott bank fizetésképtelensége esetén. Erre az esetre nyújt az Ügyfél számára védelmet az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA), mely 100 ezer euró értékig (300Ft-os EURHUF árfolyammal számolva 30 millió forintig) áll helyt a bank helyett, azaz ezen mértékig visszakapjuk pénzünket.
3. Likviditási kockázat magas, mert amennyiben a betét lejárata előtt szüksége van az Ügyfélnek a betét összegére, akkor ez az esetek többségében azzal jár, hogy elveszíti a kamatot, bármikor a futamidő előtti visszaváltás esetén.
4. Kamatkockázat. A hosszú lejárat esetében újrabefektetési kockázatot fut az Ügyfél azzal, hogyha a futamidő alatt esetleg magasabban is ki tudná helyezni megtakarításait.

4. Célcsoport

A terméket azon ügyfeleinknek ajánljuk, akik nagyobb összegű megtakarításaikat a meghirdetett normál betéti kamatoknál magasabb kamatot biztosító lekötésekben szeretnék tartani.

5. Kik igényelhetik?

Minden devizabelföldi magánszemély, gazdálkodó szervezet és külföldi befektető.

6. Mi kell az igényléshez?

NHB Növekedési Hitel Bank-nál forintban vagy devizában megnyitott bankszámla.

7. Díjak, kamatok, kondíciók

  • NHB Növekedési Hitel Bank honlapja (http://www.nhbbank.hu),
  • NHB Bank „Tájékoztató a betéti kamatokról” című prospektus.

8. Adózási tudnivalók

A személyi jövedelemadóról szóló törvény hatálya alá tartozó adóalanyok esetében a betéthez kapcsolódó kamatbevétel, a kamatadó hatálya alá tartozó jövedelemnek minősül, amely jövedelemből az NHB Növekedési Hitel Bank kamatadót von le az ügyféltől. Kivétel képeznek ez alól a Tartós befektetési betétszámlán elhelyezett befektetések, amelyekre speciális adózási szabályok vonatkoznak.

A társasági adóról szóló törvény hatálya alá tartozó társaságok esetén az NHB Hitel Bank nem von le kamatadót, azt a mindenkor hatályos törvény alapján kell bevallani és megfizetni.

9. Hol igényelheti

  • Az NHB Növekedési Hitel Bank fiókjában,
  • NHB Növekedési Hitel Bank telefonos ügyintézőin keresztül, a következő telefonszámokon:

Telefon: 06-1-429-9463; Bodó Gábor

06-1-429-9452; Dobsa Csaba