EN
Főoldal > Mifid II >

Költség transzparencia

2018. január 3-tól Bankunk az ügyfeleknek szóló, költségekre és díjakra vonatkozó előzetes tájékoztatást a Bank honlapján illetve az Ügyfélkapun keresztül teszi elérhetővé.

A 2018-ban végrehajtott ügyletek tekintetében év végén a Bank különálló, összesített költségkimutatás küld az Ügyfelek számára, amelyben láthatóak lesznek az Ügyfelek által igénybe vett befektetési szolgáltatásokkal és kiegészítő szolgáltatásokkal kapcsolatos beterhelt költségek.


Bank az egyes végrehajtási helyszínekkel valamint azon relációban ahol a Bank forgalmazói státuszban tölt be, megállapodás alapján anyagi természetű juttatást (trailer fee) fogad(hat) el.

Azon végrehajtási helyszínek esetében, ahol az árképzés a vételi és eladási ár közötti különbözeten alapul (spread), a Bank visszatérítést/juttatást fogadhat el.

Azon végrehajtási helyszínek esetében, ahol nem a Bank számolja fel a megbízási díjat, a Bank a megbízási díjból visszatérítést/juttatást fogadhat el.

Azon végrehajtási helyszínek esetében, ahol finanszírozási vagy tartási díj is terhelődik az ügyletre a Bank szintén visszatérítést/juttatást fogadhat el.


Ösztönzők számításának módszertana:

https://www.nhbbank.hu/letoltes/osztonzok-szamitasa-20181001-pdf