EN
Főoldal > Treasury szolgáltatások > treasury

Befektetőknek treasury egyedi devizaárfolyamok

A Bank aznapi hivatalos devizaárfolyamain történő konverzión kívül lehetőség van egyedi, piaci árfolyamon történő konverzióra is.

Az egyedi árfolyam a bankközi piacon adott pillanatban - a keresletnek és kínálatnak megfelelően - kialakult árat követi. Az Ügyfél által konvertálni kívánt összeget a Bank a bankközi piacon azonnal megveszi, vagy eladja, és ennek függvényében jegyez árat az Ügyfélnek.

Az egyedi árfolyam eltérhet a bank által jegyzett aznapi fixingtől, mind pozitív, mind negatív irányban. A Bank az egyedi árfolyamjegyzésért jutalékot nem számít fel. Egyedi árfolyam kérhető 10,000 EUR, USD, GBP és CHF összegtől.

Azonnali - spot - ügylet minden olyan tőkemozgással járó, egyszeri deviza adásvétel, amelynél a teljesítés időpontja a kötésnapot követő azon nap, amely mindkét devizanem szerinti országban banki munkanap, és ameddig–ellenkező megállapodás hiányában- mindkét devizában eltelt két banki munkanap (T+2).

Az egyedi árfolyam előnyei:

  • A kedvező árfolyammozgásokat kihasználva aktívan menedzselhetőek a deviza pozíciók, akár a napon belül is.
  • Csökkenthető a devizaváltás bizonytalansága, mert a bank hivatalos devizaárfolyamán való konverzióhoz képest előre tudható az átváltási árfolyam.
  • A Treasury technikai felszereltsége révén a legfrissebb hírekről is percnyi pontossággal értesül. Információinkkal támogatni tudjuk ügyfeleinket, hogy pénzügyi döntéseit naprakész gazdasági ismeretek birtokában hozza meg.
  • Egyedi árfolyam köthető telefonon keresztül is.
  • Netbankos ügyfeleink részére a Netbank rendszeren keresztül küldünk visszaigazolást a konverzióról.
Treasury Üzletszabályzat

Treasury Üzletszabályzat 2017.11.08

Archívum

Treasury Üzletszabályzat 2014.02.12

Treasury Üzletszabályzat 2014.08.12

Treasury Üzletszabályzat 2014.08.12

Treasury Üzletszabályzat 2011.07.01

Treasury Üzletszabályzat 2014.11.26

Treasury Üzletszabályzat 2017.03.17