EN
Főoldal > >

NHB: Hiánytalan az ügyfelek értékpapír- és pénzeszköz-állománya

Budapest, 2019. március 26. – Lezárult az NHB Bank befektetési szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleinek tulajdonában álló értékpapír- és pénzeszköz-állomány felmérése. Az ügyfelekkel történő elszámolást akadályozó, hiányra utaló körülmény nem merült fel. Jelenleg még folyamatban van az NHB letéti helyein a rendelkezési jogok végelszámoló javára történő átjegyzése, melyet követően a végelszámoló soron kívül intézkedik az ügyfelek tulajdonában álló értékpapír és pénzeszköz-állomány kiadásáról. Ennek módjáról és menetéről a végelszámoló külön közleményben tájékoztatja az ügyfeleket.

Az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. (NHB) folyamatban lévő végelszámolási eljárásában az NHB befektetési üzletágánál található, az NHB saját vagyonának részét nem képező, az ügyfelek tulajdonában álló értékpapír- és pénzeszköz-állomány felmérése lezárult, amelynek eredménye alapján az alábbiakról tájékoztatjuk az NHB befektetési szolgáltatásait igénybe vevő ügyfeleit.

Az NHB ügyfeleinek tulajdonában álló értékpapírok-állomány tekintetében megállapítható, hogy az elvégzett fedezettségellenőrzés alapján nem merült fel arra utaló körülmény, amely a befektetői (megbízói) tulajdonú értékpapírok tekintetében hiányra utalt volna. Az ügyfelek pénzkövetelései tekintetében (HUF, EUR, GBP, CZK, DKK, HKD, JPY, CAD, PLN, NOK, SEK és USD devizanemekben) szintén nem merült fel arra utaló körülmény, amely szerint a felsorolt megbízói rendeltetésű számlavezetőknél a pénzkövetelések fedezete ne állna rendelkezésre.

Az érintett ügyfelek értékpapír és pénzeszköz-állomány felmérése alapján tehát megállapítható, hogy a befektetőkkel történő elszámolást akadályozó körülmény nem merült fel.

Az NHB letéti helyein a rendelkezési jogok végelszámoló javára történő átjegyzése — amely a vagyonkiadás további elengedhetetlen feltétele — jelenleg még folyamatban van. Amint arra korábbi közleményünkben utaltunk, a végelszámoló ennek érdekében a végelszámolás elrendelését követően haladéktalanul tájékoztatta a letéti helyeket a végelszámolás elrendeléséről, és kérte a rendelkezési jogok javára történő átjegyzését. A rendelkezési jogok átjegyzését követően a végelszámoló soron kívül intézkedik az ügyfelek tulajdonában álló értékpapír és pénzeszköz-állomány kiadása iránt.

Tájékoztatjuk a CMC Markets UK Plc. kereskedési helyszínen a végelszámolás kezdő napján nyitott pozícióval rendelkező ügyfeleket, hogy a CMC Markets UK Plc. kereskedési partner – élve az NHB-val kötött szerződésben rögzített jogosultságával – az NHB tevékenységi engedélyének visszavonására, valamint végelszámolására tekintettel az ügyfelek nyitott pozícióit 2019. március 25-i értéknappal lezárta.

A végelszámoló az NHB minden befektetési szolgáltatást igénybe vevő ügyfele részére 2019. márciusában — a szerződésében meghatározott elektronikus vagy postai úton — megküldi azt az egyenlegközlőt, amely részletesen tartalmazza az értékpapír és pénzeszköz-állományának aktuális egyenlegét.

A befektetői értékpapír és pénzeszköz-állomány kiadásának pontos módjáról és menetéről, valamint az ügyfelek ezzel kapcsolatos teendőiről a végelszámoló hamarosan részletes tájékoztatást nyújt az ügyfelek részére. Ezzel kapcsolatban kérjük, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel a honlapon közzétett tájékoztatásokat.


Forrás